søndag 29. mai 2011

På en søndag...

Hønene storkoser seg når de får komme ut i hagen.
Synes det er et vakkert skue å se dem koser seg. Fantastiske dyr!




fredag 27. mai 2011

God helg til dere alle


Spisestua


Sånn ser det ut hos oss en fredagskveld.
Gleder meg til helgen!


tirsdag 24. mai 2011

Nytt gammelt sybord

Her er siste bruktfunn.


Et koselig sybord fra Alfr. Sand, Flekkefjord. Det som er så sjarmerende med dette
er at du kan ha strikketøy i kurven og trådsneller og sysaker i smårom i øverste skuff.
Kjenner at jeg allerede har blitt veldig glad i dette bordet. Det passet også så
godt inn ved siden av divanen i spisestua. Her tenner jeg lys, broderer til kofta mi, og koser meg med en god kopp te.
Livet er herlig!



Litt orden må jeg jo prøve å ha. Har ikke fått fylt opp kurven med strikketøy ennå, men
jeg kan love deg at det blir den; jeg elsker nemlig håndarbeid!

Ønsker deg en innholdsrik dag.
Jeg og minstemann skal kose oss hjemme. Blitt frykelig forkjøla, så i dag tror jeg det blir
litt egenpleie (les; brodering og te-drikking)

søndag 22. mai 2011

Og her kommer resultatet....

"Man tager det man haver.."
er min filosofi noen ganger.
Til pølsene fulgte jeg delvis en oppskrift fra pakka med naturtarm. Noe kuttet jeg ut og noe la jeg til. Hadde litt rester fra middagen i går (lammebog samt saus) som jeg tilføyde. Jeg kuttet også ut melk og vann. Tilsatte
egg og storfelever.


Storfelever kjørte jeg èn gang i kjøttkverna, samt lammebogen. Deretter tilsatte jeg medisterfarse, grøtris, hjemmelaget brun saus, egg og krydder. Dette kjøres i kjøkkenmaskinen til det blir godt blandet.
Stappinga var en utfordring siden jeg var alene. Det skvetta kjøtt både på meg og skapdører, men pytt pytt. Vi har jo vann og såpe!

Trekkes i ca 30 min.
Følg godt med så de ikke koker, da sprekker de.


Jeg synes hjemmelagde pølser er best stekt, men de er fullt spisende når du tar dem opp av vannet.
Siden jeg også har laget sylte i dag, trakk jeg pølsene i ribbevannet.

Voilà

Til sylta kokte jeg en kylling (ville egentlig ha høne, men det var ikke å oppdrive på butikken) og en ribbe. Når disse var noenlunde kalde skjærte jeg kjøttet i små biter.


La et linklede i 2 brødformer og la lagvis kjøtt og krydder, samt gelantinpulver. Etter hvert lag
øste jeg over litt kraft fra kokingen av kjøttet.
Mursteiner fungerer godt som "pressmiddel".
Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet til i morgen for å se om kjøttet henger sammen.
Gleder meg!


Håper du også har fått gjordt noe du hadde lyst til i dag. Jeg har storkosa meg.
Kjenner at ryggen verker etter all ståing og gåing på kjøkkenet, så nå setter jeg meg ned
med 2 små skjønninger....og koser litt.....

Pølselaging og god, gammeldags sylte

I dag er det matlagingsdag. Prøver å være flink til å planlegge bursdager i god tid slik at jeg ikke får en heidundranes jobbe-helg da det gjelder.
Derfor; I dag lager jeg hjemmelagde pølser og god, gammeldags sylte, eller iallefall nesten gammeldags sylte. I stedet for grisehode bruker jeg ribba fra grisen. Høne har jeg selvsagt i.

Lyst til å se bilder...?

Kom tilbake i kveld så skal du får se :-)

fredag 20. mai 2011

Vårstemning







Litt vårstemning på trappa.
Jeg liker godt å pynte med naturstein blant blomster og lys. Synes de er kjempe fine med litt mose på, samt at de ikke koster noe!


Dette er en av mine ikke-egg-leggende-skjønne-høner.......
Blir spennende å se om det kommer noen egg snart; min tålmodighet er snart slutt. Så jo for meg ungene ut om morgenen for å hente egg, men med 5 uker på baken, på nytt sted, synes jeg hønene godt kunne legge godvilja til. De var jo tross alt godt eggleggere hos de tidligere eierne.


Nytt forsøk....?!

Aldri for sent å snu......tror jammen jeg skal begynne å blogge igjen.

Hva tror du?