fredag 5. august 2011

På en gråværsdag

I dag kan du tro det er guffent ute; regn, grått og mørkt. Nesten så man får følelsen av at det er tidlig høst.

Hytta står for tur i helgen, sammen med et vennepar, og da er det lurt å lage opp maten på forhånd. Selv om hytta er utstyrt med de nødvendigste fasiliteter, synes jeg det er godt å slippe å lage middag når vi kommer opp. Da vil jeg mye heller kose meg sammen med de andre, med kanskje noe godt i glasset.....

Selv om trofèet vi har på veggen er heklet, betyr ikke det at dette ikke er en jaktfamilie. Mannen er en ivrig jeger (har selv også tatt jegerprøva.....) så vilt har vi bestandig i frysa. Viltgryte av elg er bestandig godt, og her kommer en "slumpe"-oppskrift på gryta som ble laget i dag (jeg er nok ikke kjent for å være så godt til å beregne mengder....alltid LITT formye....men heller det enn for lite).

Elg evt. det kjøttet du selv måtte ønske
gulrøtter
løk
selleri
1 fedd hvitløk
kraft av kraftbein
kantareller (evt. annen sopp)
fløte
rømme
krydder fra hagen (sitron-timian og mynte)
brunost

Viltet skjæres opp i små biter, som deretter brunes i små porsjoner. Jeg steker i en god, gammeldags jernpanne med meierismør og olje. Ha kraften i en kjele, hvor du så putter det ferdigstekte kjøttet opp i. Skjær gulrøtter, løk, hvitløk og selleri, samt kantareller og stek dette. Ha alt i kjelen og tilsett fløte, rømme, krydder og brunost. Jeg lager alltid en jevning slik at sausen blir passe tykk. Smak til om du trenger mere krydder. La gryta koke til kjøttet er mørt.

Kan love deg at dette smaker himmelsk. Ingenting er så godt som selv-innhøstet mat og at det er skikkelig hjemmelaget.

Serveres med evt hjemmelaget flatbrød, eller ris og salat.


Kos deg!

onsdag 3. august 2011

MIN Helge.....

.......verdens søteste elg.

Jeg kan vel ikke akkurat skryte på meg at han er et JAKT-trofè, men et HEKLE-trofè er han iallefall.
Synes han er verdens skjønneste der han pryder spisestueveggen.
Oppskriften har jeg hentet her på nettet, nærmere bestemt hos Hvad bier taenker! En herlig blogg forøvrig.



Første gangen jeg heklet Helge, fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke......han ble STOR. Deretter brukte jeg kun enkelt garn og tok stripene slik jeg ønsket....med ønsket resultat :-)




Heldigvis er ikke Helge elgen som tar så stor plass. Han henger nå her i kosekroken.

Jeg har også fått laget meg en tavle hvor alle viktige lapper fra skole/barnehage skal henge. Den skal jeg vise senere..!

tirsdag 2. august 2011

Snart slutt.......

..........kanskje ikke for blogging, men for ferie. Jeg tilhører den kategorien hvor ferien inneholder noen flere uker enn andre, så klage det skal jeg overhode ikke, men fort går det nå!

Etter hjemkomst fra Sverige, ble rommet til mellomstemann pusset opp. Vegger ble malt, brannmur og gulv likeså. Fatter ikke at en gutt på 9 år kan samle sammen alt det "skrotet" han hadde liggende; under senga, bak pulten, bak bokhylla....osv. Jammen tror jeg det kan ha vært helseskadelig, til tross for regelmessig vask av rommet. Nå er det iallefall ryddig.....ok da, det VAR ryddig i går.....og RENT.
I Sverige bestilte mamma en tapet av jagerfly (Gripen) som jeg har fått opp på veggen. Egentlig kunne tapeten vært mye større, men det får nå holde....billig var den heller ikke. Det er ihvertfall stilig å se jagerflyet der det pryder veggen...og guttungen er superfornøyd...og det er det viktigste for meg.




...og selvfølgelig har han flagget til USA over senga. Stedet hvor vi elsker å feriere på vinteren. Sommerstedet vårt er jo hytta til mamma og pappa i Sverige :-)


live
TODAY
cherish
YESTERDAY
dream
TOMORROW