fredag 5. august 2011

På en gråværsdag

I dag kan du tro det er guffent ute; regn, grått og mørkt. Nesten så man får følelsen av at det er tidlig høst.

Hytta står for tur i helgen, sammen med et vennepar, og da er det lurt å lage opp maten på forhånd. Selv om hytta er utstyrt med de nødvendigste fasiliteter, synes jeg det er godt å slippe å lage middag når vi kommer opp. Da vil jeg mye heller kose meg sammen med de andre, med kanskje noe godt i glasset.....

Selv om trofèet vi har på veggen er heklet, betyr ikke det at dette ikke er en jaktfamilie. Mannen er en ivrig jeger (har selv også tatt jegerprøva.....) så vilt har vi bestandig i frysa. Viltgryte av elg er bestandig godt, og her kommer en "slumpe"-oppskrift på gryta som ble laget i dag (jeg er nok ikke kjent for å være så godt til å beregne mengder....alltid LITT formye....men heller det enn for lite).

Elg evt. det kjøttet du selv måtte ønske
gulrøtter
løk
selleri
1 fedd hvitløk
kraft av kraftbein
kantareller (evt. annen sopp)
fløte
rømme
krydder fra hagen (sitron-timian og mynte)
brunost

Viltet skjæres opp i små biter, som deretter brunes i små porsjoner. Jeg steker i en god, gammeldags jernpanne med meierismør og olje. Ha kraften i en kjele, hvor du så putter det ferdigstekte kjøttet opp i. Skjær gulrøtter, løk, hvitløk og selleri, samt kantareller og stek dette. Ha alt i kjelen og tilsett fløte, rømme, krydder og brunost. Jeg lager alltid en jevning slik at sausen blir passe tykk. Smak til om du trenger mere krydder. La gryta koke til kjøttet er mørt.

Kan love deg at dette smaker himmelsk. Ingenting er så godt som selv-innhøstet mat og at det er skikkelig hjemmelaget.

Serveres med evt hjemmelaget flatbrød, eller ris og salat.


Kos deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar