søndag 22. mai 2011

Og her kommer resultatet....

"Man tager det man haver.."
er min filosofi noen ganger.
Til pølsene fulgte jeg delvis en oppskrift fra pakka med naturtarm. Noe kuttet jeg ut og noe la jeg til. Hadde litt rester fra middagen i går (lammebog samt saus) som jeg tilføyde. Jeg kuttet også ut melk og vann. Tilsatte
egg og storfelever.


Storfelever kjørte jeg èn gang i kjøttkverna, samt lammebogen. Deretter tilsatte jeg medisterfarse, grøtris, hjemmelaget brun saus, egg og krydder. Dette kjøres i kjøkkenmaskinen til det blir godt blandet.
Stappinga var en utfordring siden jeg var alene. Det skvetta kjøtt både på meg og skapdører, men pytt pytt. Vi har jo vann og såpe!

Trekkes i ca 30 min.
Følg godt med så de ikke koker, da sprekker de.


Jeg synes hjemmelagde pølser er best stekt, men de er fullt spisende når du tar dem opp av vannet.
Siden jeg også har laget sylte i dag, trakk jeg pølsene i ribbevannet.

Voilà

Til sylta kokte jeg en kylling (ville egentlig ha høne, men det var ikke å oppdrive på butikken) og en ribbe. Når disse var noenlunde kalde skjærte jeg kjøttet i små biter.


La et linklede i 2 brødformer og la lagvis kjøtt og krydder, samt gelantinpulver. Etter hvert lag
øste jeg over litt kraft fra kokingen av kjøttet.
Mursteiner fungerer godt som "pressmiddel".
Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet til i morgen for å se om kjøttet henger sammen.
Gleder meg!


Håper du også har fått gjordt noe du hadde lyst til i dag. Jeg har storkosa meg.
Kjenner at ryggen verker etter all ståing og gåing på kjøkkenet, så nå setter jeg meg ned
med 2 små skjønninger....og koser litt.....

1 kommentar:

  1. godt at du er tilbake,har savnet nytt fra deg.
    liker at du lager så mye spennende på kjøkkenet.
    Og sybordet er vel på plass tenker jeg.

    SvarSlett