torsdag 26. november 2009

Smultring.....er et hull med mat omkring....


Å...så flinke mamma, minstemann og jeg har vært i dag. Skikkelig julestemning har vi fått....hadde det ennå snødd også...
Smultring-bakst stod på programmet i dag. De har faktisk aldri vært så gode før som de ble i år. Oppskriften var en annen, og det var et lurt valg. Fort gikk det også.
Minstemann var en skikkelig bake-mann i dag. Forkle, bakelue og mel på nesa. De er jo så skjønne at man kan neste spise dem opp. Han elsker å få være med å lage mat eller bare det å få være med å hjelpe til. Tenk å ha fått en slik flink 2-åring i hus.....

Mamma stod for steking i smult mens jeg formet smultringene.Vi fikk mange smultringer ôg skjønner du.... 110 stk. Tenker å gi bort noen i julegave så vi må ha en bakedag senere også.Her ser du smultringutstikkeren. Den er et skikkelig håndarbeid. Kommer fra min farmor som igjen fikk en blikkenslager i bygda til å lage den. Ble laget på 1940-tallet. Den er laget av gamle blikkbokser. Snakk om gjenbruk.....Dagens lille tips:
Mamma hadde en kaffeduk som det var noen flekker på. Den fikk jeg til å sy noe ut av. Vet du hva det ble?
En veske som jeg har blitt veldig glad i.bak

2 kommentarer:

  1. Det var koselig å se den lille bakeren i sving. Smulteringene så fine ut på bildene. Det er riktig at vi aldri har fått så gode smulteringer før. Nå ligger de i frysa alt. Har tatt av noen til pappa som han skal kose seg med i kveld. Hilsen mamma.

    SvarSlett
  2. Jeg bliver helt nostalgisk når jeg ser de lækre smultringe i er ved at bage... Min bedstefar kommer fra Østfold og min mor er også født i Norge.. Da min mor var omkring 10 år flyttede de til Danmark, og noget af det som de har taget med sig fra Norge er lige præcis Smultringene. I DK kender vi ellers slet ikke den slags, men hvert år til jul bager min bedstemor og bedstefar smultringe... UHM..
    Det ser rigtigt hyggeligt ud hos jer... :)
    kh Rakel.

    SvarSlett