fredag 4. desember 2009

Hønepasser

Du lurer sikkert på om vi har egne høner i hagen. Det har vi dessverre ikke, men besteforeldrene til ungene har derimot 5 brune Italienere. Minstemann elsker disse skapningene. Selv om han bare er 2 år, er han den av ungene som er minst skvetten når det gjelder å "kose" med dem. Når han går mot dem lokker han på dem med å si "tuppi-tuppi-tuppi". Det er herlig. Har man en litt dårlig dag, er det bare å ta med seg han bort til hønene og se samspillet de har. Det varmer i hjertet å se dette. Egg legger dem også, ca ett om dagen.

Alle barn burde vokse opp med dyr rundt seg. Det er en fantastisk måte for barna å lære seg å ta hensyn, vise omsorg og ta ansvar. I dette hjemmet har vi hatt den filosofien. Fra jeg var barn av sa jeg alltid at barna mine skulle få vokse opp med dyr. En forutsetning er selvfølgelig at de voksne også er interressert; de har nå tross alt hovedansvaret. Vi har for tiden en katt og en kampfisk, og 5 høner som vi besøker daglig.....Arbeidslampa som jeg nevnte i et tidligere blogg-innlegg har vært ferdig lenge. Den henger på plassen sin over spisebordet og skinner i all sin prakt. Jeg har tatt bilder både sent og tidlig, men på grunn av dårlig farge-kvalitet på mobilbildene føler jeg at bildene ikke er lampa verdig. På bilde ser den veldig orange ut, noe som den ikke er. Til tross for dette, velger jeg å legge ut et bilde. Du får ta bort endel orangefarge og tenke deg hvordan den ser ut i en varm, dus farge.Har fått pynta litt til jul i vinduene. Skifta gardiner og fått fram engelen min. Den fikk jeg av mine foreldre for noen år siden. Kjøpt i Asker av ei keramiker. Faktisk er det bare laget 100 av dem. Krysser fingre og tær på at minstemann ikke begynner å klatre i vinduene.....


2 kommentarer:

  1. Har blitt noen dager siden jeg var på bloggen din. Det var morro å se minstemann med hønene. Dine unger har vært heldige med valg av foreldre.

    SvarSlett