lørdag 19. desember 2009

Hvor blir dagene av....?

Nå er tiden inne for å nyte før-julstiden. Som regel er dette en stressende periode hos de fleste, men la oss sette oss ned å tenke litt etter hvordan vi prioriterer hverdagen vår. Vi vet når jula kommer, og den kommer på den samme tiden hvert år. Hvorfor kan vi ikke da bli flinkere til å planlegge....? Jeg skal ikke skryte på meg god organisering og rolige og avslappende dager nå før jul. Er nok redd jeg er lik mange andre...: tror jeg har god tid; noe som jeg sjelden egentlig har. Faktisk så begynte jeg nokså tidlig i år med å lage presanger. Har ikke troen på alt det vi kjøper til hverandre før jul. Husene våre er jo fulle av ting og tang, og så skal vi fylle bare på med mer. Nei takk. Praktiske gaver er kanskje ikke det kjekkeste å få, men gud hvor fantastisk det er. Noe vi kan bruke....og en forbruksvare. Husker jeg fikk av min søster en gang; skurebøtte full av kluter og såper. Superkjekt. Vet at barn ikke setter så veldig pris på hjemmestrikkede ullsokker og truser i julegave. Der må vi kanskje bli litt mer kreative på gavefronten. Hva med et gavekort på en dag i svømmehallen, eller 2 kinobilletter.... her setter kun fantasien grenser........

Den siste uka har jeg liggi rett ut. Fryktelig vondt i hode og kraftig forkjølelse. Trodde jeg hadde blitt kvitt den nå, men i dag har jeg jammen vondt i halsen og hode på ny. ÆSJ......Passer ikke så bra nå før jul.
Likevel har jeg fått tid til både å bake og lage litt presanger.

Minstemann og jeg hadde en ettermiddag hvor vi fikk ordnet litt med saks og lim. Han elsker å klippe og lime. Her ser du også noe av julegaveproduksjonen. Egentlig burde jeg nok ha ventet med å lagt dem ut, men regner med at de som skal få dem ikke sjekker bloggen.....!

Min gode venninne og hennes familie var hos oss 3. søndag i advent og da baka vi både flatbrøde og sandkaker. Formiddagsmaten hadde hun ordnet; brøddeig i bollen når hun kom, hjemme-røyka rådyrlår, eggerøre og waldorfsalat. Nydelig. Ikke noe problem å få folk på besøk når de kommer med mat....!


Tips til baking av sandkaker:

Sett et bakebrett kaldt. Når du skal ta kakene ut av formen, setter du dem med bunnen opp på det kalde brettet. Da bare faller de ut av formene. Vi hadde ikke smurt formene med noe på forhånd.


Dagens lille gjenbrukstips:

Det har fort for å bli mange bokser når man lager mat, f.eks. etter fiskeboller, mais og bønner. Jeg tar da av papiret på dem og vasker dem i oppvaskmaskinen. Deretter bruker jeg dem til både fargeblyanter og tannbørsteholdere. Du kan gjerne pynte dem med silke/blonde-bånd.


2 kommentarer:

  1. Tenk om alle hadde tenkt og gjort som deg. Det er vel inners inne som vi alle vil ha det, ikke for mye stres, heller mere kos i hjemmet med store og små. Hilsen en som er glad i deg. Gjett hvem.

    SvarSlett
  2. det ser gøj ut og tegne

    SvarSlett