mandag 18. januar 2010

Bursdagsgave-produksjon....og litt tanker rundt hjemmelaget....


Som nevnt tidligere er jeg ingen tilhenger av nyttårsforsetter. Likevel har jeg tenkt litt på hva jeg kan gjøre annerledes i 2010 enn jeg gjorde i 2009. Etter litt tankevirksomhet har jeg kommet fram til at jeg vil være mer "selvforsynt". Ikke misforstå nå; jeg er ingen fanatiker.........., men jeg kjenner at jeg får en god følelse inni meg når jeg har laget noe selv, om det så er for hjemmebruk eller "gi-bort-bruk". Ta f.eks. det med mat. Jeg synes det er mer "betydningsfullt" (klisjè...?) å bake brødet selv, eller lage kjøttkaker selv. Selvfølgelig kjøper også vi brød innimellom, men i det store og hele holder jeg oss med brød. Fordelen med å lage mat selv er at du vet hva som er i produktet (men neimen om jeg vet hva som er i ingrediensene.....). Siden vi er en "jakt-familie" holder mannen oss med kjøtt, i form av elg og hjort. Fisken vi spiser fisker en bekjent av familien og gulrøtter og poteter kommer fra en lokal bonde. Tror jammen jeg lever i feil tid......kanskje 1860 hadde passet meg bedre.....!!!!!

Nå kommer poenget med dette innlegget....;
Mitt selvmotsigende nyttårsforsett er at de fleste (les: ikke alle) bursdagsgaver skal lages. Jeg tar selvfølgelig hensyn til kjønn og alder og prøver å tenke nøye på forhånd hva mottakeren vil synes om å få gaven. Nå  har jeg f.eks. heklet et nydelig (synes nå jeg) "heve-håndkle" (til å ha over bakebollen) til en i familien. Gubben synes ikke dette passer en mann (som da er mottakeren), men denne mannen liker jo å bake. Hvorfor kan man ikke da gi en ting som kan bli bruka? Kunne selvfølgelig kjøpt en "mannfolk-ting" men ofte blir ting lagt i en skuff fordi de allerede har for mye, eller så er tingen ubrukelig. Nå har jeg i alle fall tenkt at han skal få en ting som kan brukes. Han får i tillegg noen pakker med ferdig mel-blanding så her er det bare å sette igang.Bestevenninna mi var på middag på lørdag og da hadde hun med seg nydelig tulipaner. Se den flotte fargen.


Dagens lille gjenbrukstips:
Jeg har overtatt (har jeg ikke det da mamma....?) noen gamle filleryer fra min mamma. Etter som tidens tann setter sine spor på disse, klipper jeg dem opp og lager duker av dem. Nostalgisk. Denne ligger i stua.

Se den skjønne verktøykassa. Den har pappa min laget på barneskolen. Nå fungerer den som beholder for stearinlys.

4 kommentarer:

 1. Å jo da, du har fått filleryer, de er brukbare til mye. De ligger på golvet, på bordet og her i huset er det sydd store "kuddar" av fine gamle ryer. Hilsen meg, den du veit.

  SvarSlett
 2. Feiging! Tror du ikke at Gunne Ketil ville likt å få et bakehåndke?? Det er da han som står for all matproduksjon her i huset helt frem til sommeren.

  SvarSlett
 3. Du kjære "anonym"
  Jeg måtte nok feige ut når det gjaldt bakehåndkle. Gubben i huset synes det var for galt å gi en slik gave til en mann. Som "underdaning" jeg er så hørte jeg jo på ham.....Personlig synes jeg det ble kjempe fint, og tror det vil ta seg godt ut over bakebollen. Lover og ikke feige ut neste gang.
  Tror ungene våre vil få noen deilige dager nå. Vel fortjent for kropp og sjel for vår arvtager...!!

  SvarSlett
 4. Må inn å se om du har vært på bloggen igjen . Alltid noen gode ider fra deg . Ungen dine må ha verden beste foreldre. Var noe veldig flotte fluer. Det blir en fin fritidssyssel for ungene å være med i "jakt og fiske". Må bare si å bo på landet er best. BASTA.

  SvarSlett